∙ Λεμφικό Μασάζ ∙

∙ Κυτταρίτιδα ∙

Η κυτταρίτιδα ή σύνδρομο φλοιού πορτοκαλιού είναι η συγκέντρωση υποδόριου λίπους εντός του ινώδους συνδετικού ιστού που εκδηλώνεται τοπικά με πτυχώσεις και οζίδια στο δέρμα, συχνά στην πυελική χώρα ειδικά στους γλουτούς τα κάτω άκρα και την κοιλιακή χώρα.

Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται στις περισσότερες γυναίκες μετά την ηλικία της εφηβείας. Έρευνες δείχνουν ότι το 85% έως το 98% των γυναικών έχουν κυτταρίτιδα το οποίο σημαίνει πως είναι κάτι μη παθολογικό και συχνά παρατηρούμενο ως κατάσταση.

Προκύπτει από ένα πολύπλοκο συνδυασμό παραγόντων όμως οι ορμόνες έως την κληρονομικότητα.

 

∙ Δημιουργία της Κυτταρίτιδας ∙

Η κυτταρίτιδα αν και αντιμετωπίζεται ως παθολογική κατάσταση δεν είναι, η κυτταρίτιδα δεν είναι τίποτε περισσότερο από συγκέντρωση φυσιολογικού λίπους κάτω από το δέρμα. Το λίπος εμφανίζεται ανώμαλο επειδή πιέζει το συνδετικό ιστό προκαλώντας πτυχώσεις στο δέρμα.

Η κυτταρίτιδα δεν είναι επιβλαβής όμως είναι αντιαισθητική και γι’ αυτό το λόγο πολλές γυναίκες θέλουν να απαλλαγούν από αυτή.

Υπάρχουν τέσσερις βαθμίδες κυτταρίτιδας

• Βαθμίδα 0: H κυτταρίτιδα δεν είναι ορατή, ακόμα κι όταν ασκείται πίεση στο δέρμα

• Βαθμίδα 1: Η κυτταρίτιδα δεν είναι ορατή σε όρθια ή ξαπλωμένη στάση. Η υφή του φλοιού πορτοκαλιού παρουσιάζεται, μόνο κατά την πίεση του δέρματος

• Βαθμίδα 2: Η κυτταρίτιδα δεν είναι ορατή??σε όρθια και εξαφανίζεται σε πρηνή θέση.

• Βαθμίδα 3: Ορατή κυτταρίτιδα σε όρθια και ξαπλωμένη στάση.

∙ Παράγοντες που επηρεάζουν την εμφάνιση κυτταρίτιδας ∙

– Κληρονομικότητα

– Κακή διατροφή

– Υπερβολικές δίαιτες

– Κακός μεταβολισμός

– Πάχος & χρώμα δέρματος

– Έλλειψη σωματικής άσκησης

– Ορμονικές αλλαγές

– Αφυδάτωση

– Το συνολικό σωματικό λίπος

∙ Θεραπεία κατά της κυτταρίτιδας Λεμφικό Μασάζ ∙

Το λεμφικό μασάζ είναι το μοναδικό είδος μάλαξης που έχει την ιδιότητα να βελτιώνει συνολικά την υγεία μας. Διώχνει τις τοξίνες από τον οργανισμό ακόμα, εξαφανίζει τα οιδήματα (πρηξίματα), ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει την όψη του φλοιού πορτοκαλιού (κυτταρίτιδα) ! Εντείνει τον μεταβολισμό και ενισχύει τη λιπόλυση.

Η λέμφος είναι το πιο σημαντικό υγρό στο σώμα μας, μετά το αίμα. Είναι το αμυντικό μας σύστημα και συγχρόνως το σύστημα που διώχνει τις τοξίνες. Στο χώρο του Φυσικοθεραπευτηρίου μας το λεμφικό μασάζ γίνεται με ειδικές τεχνικές μαλάξεων από ειδικευμένους φυσικοθεραπευτές και απευθύνεται σε γυναίκες κάθε ηλικίας, ακόμα και σε έφηβες, οι οποίες χρειάζεται να απαλλαχθούν από κατακρατήσεις υγρών.

Το λεμφικό μασάζ με τη βοήθεια αιθέριων ελαίων όταν γίνεται συστηματικά, δηλαδή δυο φορές την εβδομάδα, συμβάλει στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας όσο και στην πρόληψής της. Ιδιαίτερα το λεμφικό μασάζ που γίνεται με τα χέρια όπως πραγματοποιείται στο χώρο μας.

 
0
λεπτά διάρκεια
  • 1 συνεδρία: 23€
  • 10 συνεδρίες: 170€
  1. Απολέπιση
  2. Λεμφικό μασάζ με αιθέρια έλαια και ορό σύσφιξης και gel για αποδιάλυση
    και αποσυμφόρηση της περιοχής από τα οιδήματα (πρηξίματα)
  3. Κρέμα για την αποσυμφόρηση της λέμφου. Κρέμα για λιποδιάλυση ή σύσφιξη.

Διαιτολογική υποστήριξη από έμπειρη συνεργάτιδα διαιτολόγο απόφοιτη του τμήματος διατροφής και διαιτολογίας.
Σημείωση: Η πρώτη συνεδρία συμβουλευτικής για τη διατροφή παρέχεται εντελώς δωρεάν.

Close Menu